Bijzonder goed nieuws voor de talrijke gezinnen die in het verleden verleid werden door de Citroën Berlingo en Peugeot Partner/Rifter maar sinds begin 2022 jammer genoeg gedwongen werden om elders hun heil te zoeken toen Stellantis de modellen in kwestie enkel nog maar in volledig elektrische uitvoering besloot aan te bieden: deze modellen zijn vanaf nu opnieuw verkrijgbaar met benzine- en dieselmotoren!

Concreet zijn de Citroën Berlingo en Peugeot Rifter opnieuw te bestellen met de 1.2 PureTech-benzinemotor met 110 pk en als 1.5 BlueHDi-diesel met 100 of 130 pk. De krachtigste diesel is er ook met een automaat.

De nieuwe varianten worden vanaf deze maand geproduceerd en moeten verplicht dit jaar geleverd worden, stelt het bericht van Stellantis. Naast de modellen met verbrandingsmotoren blijven we vanzelfsprekend ook de elektrische varianten aanbieden.

Ongetwijfeld zullen Peugeot en Citroën met deze beslissing heel wat potentiële kopers blij maken, want sinds de beperking van het aanbod tot enkel de elektrische versies van de gezinsbreaks was de verkoop ervan ingestort.

Stellantis kondigt wel aan dat de productie beperkt is tot een bepaald volume per merk, maar laat niet weten wat de precieze aantallen zijn. De reden hiervoor is dat de hoge(re) CO2-uitstoot van de versies met verbrandingsmotoren geen goed doet voor de gemiddelde uitstoot van de door Stellantis verkochte auto’s in de EU en een te hoog gemiddelde voor flinke boetes zorgt. Daarom behoudt Stellantis zich het recht voor om de productie te beperken en zo boetes te vermijden.